Captain Bluff Captain Bluff
Captain Bluff Captain Bluff
Captain Bluff Kaartspel 8+
Captain Bluff, het kaartspel voor de bluffers. Raak zo snel mogelijk de bagagekaarten kwijt en smeer de ander zo veel mogelijk kaarten aan.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 14,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Captain Bluff is een kaartspel voor personen die het heerlijk vinden de ander voor de gek te houden, te bluffen en genieten van het aansmeren van kaarten aan een ander.

Doelstelling van het spel: Raak zo snel als mogelijk al je bagagekaarten kwijt. Ben slim, bluf en doe alsof je weet op welke bagageband je de koffers legt. En beschuldig je tegenstanders van het onrechtmatig neerleggen van  bagagekaarten.

Er zijn 6 bagagebanden. Daarboven kun je afhankelijk van het aantal spelers “niet zichtbaar” een bestemming neerleggen. Er zijn bij aanvang 3 bestemmingen.
Elke beurt mag je OF bagagekaarten plaatsen. Dit in oplopende volgorde.  OF een bestemming bekijken. OF een bestemming wijzigen met kaarten uit je hand. OF een bagageband toevoegen; dan pak je wel een nieuwe kaart van de trekstapel. Tot slot kun je een bagageband sluiten. Je legt dan alle kaarten af op de aflegstapel.
Zoals de titel Captain Bluff zegt: Bluffen staat centraal. Het neerleggen van je bagagekaarten kan overal. Dus niet per sé bij de goede bestemming. De speler raakt dan wel de kaarten kwijt maar bluft over zijn kennis over de bestemming. De andere spelers kunnen dat accepteren en mee gaan in het bluffen. Geen probleem, het kan er voor zorgen dat jezelf ook je bagage kwijt raakt. Maar je kunt ook beschuldigd worden van bluffen. De kaarten worden dan toegevoegd aan je handkaarten als je terecht wordt beschuldigd. Wanneer je onterecht wordt beschuldigd gaan de kaarten naar de hand van de persoon die je beschuldigd van bluffen. Als je voor zekerheid gaat dan zul je echt eerste de bestemming moeten kennen, onthouden en moeten wijzigen.

Captain Bluff  is een mix van “Niets aan te geven” een heerlijk bluf- kaartspel – uit de jaren 80 en “Beverbende” waarbij je kaarten wisselt en moet onthouden wat waar ligt.

De regels in de doos zijn complex beschreven, of slecht vertaald, maar als je eenmaal gaat spelen, wijst het zich vanzelf. Captain Bluff vraagt om: "Nog een potje"!


Captain Bluff
2-5 spelers
Duur 20 minuten
Leeftijd 8+
Uitgeverij Helvetiq