Cartagena Bordspel 8+

Cartagena een snel bordspel voor de beste piraat. Probeer zo snel mogelijk de weg naar de sloep te vinden door tactisch je kaarten uit te spelen en nieuwe te verkrijgen.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
Cartagena een oud spel in een nieuw jasje. Wij herkende het meteen toen het spel opnieuw op de markt verscheen bij een nieuwe uitgever.
In 2002 kreeg het een nominatie voor speelgoed van het jaar. In de nieuwe doos met nieuw artwork is  er echt een verbeterslag gemaakt. Het is kindvriendelijker vormgegeven met mooie tekeningen.
Het spel is eenvoudig en voor herhaling vatbaar. Je probeert met je bemanning zo snel mogelijk je sloep te bereiken. Dat doe je door een weg te vinden via echte piraten voorwerpen. In deze doos zitten daarvoor meerdere spelvarianten die het nog eens extra leuk maken.
Je kunt kaarten pakken door je piraten terug te zetten op het pad naar de sloep OF je kunt kaarten spelen en je piraat te verplaatsen naar het eerst volgende vrije veld met het voorwerp op je kaart. Dat voorwaarts verplaatsen gaat een stuk sneller als andere spelers al op een voorwerp staan dat jouw kaart aangeeft. Heb je bijvoorbeeld een kaart met een fles, en staan op de eerste 3 flessen alle andere spelers (of jezelf) dan ga je lekker naar de vierde fles.
Het spel vraagt dus wat tactisch vermogen. Maak gebruik van de tegenstander en je zelf om met één enkele kaart zo ver mogelijk op het pad naar de sloep te geraken.
Omdat de weg uit meerdere stukken bestaat en in willekeurige volgorde kan worden geplaatst is het spelbord telkens anders.
Goed dat ze deze klassieker nieuw leven in geblazen hebben!
2 tot 5 spelers
Leeftijd vanaf 8 jaar
Speelduur 30 minuten
Uitgeverij White Goblin Games