Cottage Garden (8+)

Cottage Garden, Het spel voor de echte tuinman waarbij passen en meten, kiezen en leggen de meeste punten oplevert.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 28,95
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

Cottage Garden, Het spel voor de echte tuinman waarbij passen en meten, kiezen en leggen de meeste punten oplevert.
In korte spelrondes probeer je de lege tuinbedden te vullen met tegels van bloemenperken. Mooie kleurrijke tegels in allerlei vormen die soms passen en soms niet. Je kunt ze altijd leggen over de bloempotten of stolpen heen. Dan passen ze zeker. Maar die potjes leveren juist de punten op. Alsof je Ubongo speelt maar dan met de tijd om te kiezen te kijken wat je neemt en legt.
Goed kijken wat je pakt, op welk bed je bloemenperk legt, kan helpen. Vooruit kijken naar welke bloemperken er gaan komen, welke je kunt wegnemen voordat je tegenstander hem pakt, op tijd perken aanvullen door een poes in te leveren, zijn allemaal keuzes die je maakt tijdens het spel.
De score verloopt over twee sporen. De bloempotjes scoren allemaal 1 punt en de stolpen 2 per stuk. Als alle score markers (vroeger heette dat gewoon een pion) op het punten spoor staan krijg je een nieuwe bloempot. Gaan ze over de lijn van 15 punten krijg je een nieuwe poes. En aan het einde wint de gene die zijn tuinen het beste gevuld heeft met potjes en stolpen.
Voor de spelers die wat willen passen en meten, spelers die niet in één oogopslag zien hoe ze de perken kunnen inpassen kun je de parasol gebruiken. Leg deze op het perkje dat je wil inpassen en neem je tijd. Past hij niet dan pak je een ander perkje en begint het passen opnieuw.
Aan het einde van het spel liggen de scores niet al te ver uit een waardoor ook kinderen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen mee kunnen spelen.

Leeftijd 8+
Aantal spelers 1 -4
Duur 45 minuten
Uitgeverij White Goblin Games