Jungle Race 5+

Jungle Race. Het spel waarbij je lekker mag dobbelen, draaien, en vliegen. Hoe snel loop jij een rondje met je olifant?

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 20,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Hoe simpel kan en mag een spelletje zijn?. Lekker doen in plaats van strategieën uitvoeren. Als je daarvan houdt dan is Jungle Race super om te spelen. Zoals het spellenteam, (8,9 en 10 jaar) tijdens de eerste keer spelen zei: “Super leuk!, Nog een potje?” “Een keer iets anders”. “Lekker makkelijk” En dat had ik zelf niet verwacht.
Je bent als speler een aapje, tijger en olifant. En die lopen een rondje over het speelbord. De olifant het kortste rondje. Hij loopt over de boomstam en kan uitglijden over de banaan. De olifant gaat vooruit met een grote dobbel waarmee je enkel 1,2 of 3 kunt gooien.
De tijger loopt het middelste rondje en passeert de rivier via de schildpadden. Draai aan de rivier en zie hoeveel schildpadden je moet passeren.
De aap loopt het grootste rondje. Heeft de kleinste dobbelsteen, maar die gooit dan wel 4,5 en 6. De aap mag via de staart van de krokodil van de ene naar de andere kant van het speelbord vliegen. De eerste aap vloog bij ons in de plant, de twee keer belandde hij al wat dichterbij in het glas water. Maar daarna ging het goed. Het aapje belandde op het lelieblad.
De speler die als eerste zijn dieren over de finish heeft, wint.
Toch een beetje strategie: Tijdens het spel kun je gebruik maken van elkaar. Als je beland op een vakje waar de tegenstander al op staat gaat jouw dier vanzelf vooruit naar het volgende vakje. Dat is handig voor de traagste van het stel. Maar het bepaalt niet of je wint. Dat was duidelijk na het eerste potje Jungle Race.

Leeftijd 5+ (maar nog lang erg leuk)
Aantal spelers 2-4
Duur 20 minuten
Uitgeverij TacTic Games