Ubongo 8+

Ubongo het spel voor de echte puzzelaar met snelheid en ruimtelijk inzicht. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen

Op de basisscholen waar wij komen en kinderen spellen laten spelen, is Ubongo Junior een groot succes. We konden het dan ook niet laten de moeilijkere variant te gaan spelen. Waar het bij Ubongo Junior gaat om 2 of 3 dieren inpassen, gaat het bij Ubongo om het inpassen van 3 of 4 puzzelstukken. Ook deze variant heeft een moeilijke en een eenvoudige variant.
Ubongo lijkt een simpel spel maar vraagt ruimtelijk inzicht. Het is dus niet vanzelfsprekend dat een volwassene wint van een kind. 
Elke speler krijgt een stapel met 12 bordjes voor zich met daarop de omlijning van een puzzel. Speel je de makkelijke versie dan zie je de moeilijke liggen en spel je de moeilijke versie dan zie je de makkelijke versie liggen. Tussen de spelers ligt een kaart met daarin 12 blauwe en 12 gele diamanten. De dobbelsteen wordt gegooid en de zandloper omgezet. (Wij proberen dat gelijktijdig met tellen: 1, 2, 3, JA!) Het teken op de dobbelsteen bepaalt welke puzzel je maakt van de kaart. De spanning loopt op. Iedereen gaat puzzelen.
De speler die als eerste de aangegeven stukken heeft ingepuzzeld roept Ubongo en krijgt de blauwe diamant, de nummer 2 de gele diamant. Tot slot mogen alle spelers inclusief de nummer 1 en 2 een diamant trekken uit de zak.

Wat dit spel echt leuk maakt is de eenvoud. Het lijkt super makkelijk. Een puzzel van 3 of 4 stukjes. Maar dat valt even tegen. De spelers worden door de korte snelle rondes fanatiek en kijken al stiekem naar het volgende bordje door het op te tillen. Dat levert aan tafel veel kabaal op.
De kreet Ubongo is nodig om de druk bij de andere spelers te verhogen. "Waarom is hij / zij nu al klaar?"

Vanaf 8 jaar
1 tot 4 spelers
Duur 25 minuten
Uitgeverij White Goblin Games