5 augurken 5 augurken spel
5 augurken 5 augurken spel
5 augurken Kaartspel Uitverkocht
5 augurken is een spelletje voor de echte fanatieke kaartspelers. 2 regels zorgen voor fanatieke strijd om alle slagen behalve de laatste slag. Heb je de laatste slag dan komen de augurken naar jou.

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 10,50
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Aantal: 
Bestellen
 
Tijdelijk niet leverbaar

Om 5 augurken te kunnen spelen hoef je echt geen 8 te zijn. En om te winnen al helemaal niet. Zo lang wij het spelen zijn het telkens andere winnaars en is het nog steeds niet duidelijk welke tactiek je moet hanteren om elk potje te winnen.

De bedoeling is simpel: Je mag niet de laatste slag halen. Dus wanneer je bij het opgooien van je laatste kaart de hoogste kaart speelt heb je verloren en krijg je het aantal augurken (houten figuurtjes) aangegeven op je kaart. 
Dat doe je door elke beurt de volgende regels toe te passen: of je speelt een kaart gelijk aan de uitgespeelde kaart of hoger of je speelt je laagste kaart.
Tips.
  • Om te voorkomen dat de slimmeriken aan tafel niet de laagste kaart spelen, is het raadzaam de uitgespeelde kaarten op elkaar te leggen met zichtbaar de cijfers van alle kaarten.
  • Als je de regie houdt in het spel en telkens de hoogste kaart speelt, dwing je andere tegenstanders hun laagste kaart te spelen en houdt je zelf je laagste over.
  • Maar kun je dat ook bij de op één na laatste kaart?

Een Wereldberoemd spel in Scandinavie en op weg naar roem in de rest van de wereld. 

Gegevens op de doos van White Goblin Games:
2 tot 6 spelers
leeftijd 8+
Duur 25 minuten