Spelletje kopen is een klein familiebedrijf waar alle spelletjes eerst worden gespeeld . De persoonlijke ervaringen van de fanatiekeling, de kinderen en de “ik doe wel mee” worden bij elk spel beschreven naast de algemene spelinformatie.

Als fanatiekeling houd ik vooral van spelletjes die je lekker tussen door kunt spelen, ’s avonds nog even na het eten, aan de campingtafel of in de middag na het sporten. Niet de hele middag aan tafel zitten. De kinderen haken dan snel af en de kans op het afmaken van spelletje wordt minder.
Vroeger speelde ik voornamelijk Onderuit, Wie is het? En Scotland Yard. En die liggen nog steeds in de kast.
De kinderen houden van spelletjes, de gezelligheid maar ook van winnen, strijden en vals spelen. En gelukkig is dat bij alle spelletjes mogelijk. Even de dobbelsteen anders leggen, spelen terwijl de ander niet oplet, in kaarten kijken of gewoon de regels niet volgen. Het kan allemaal.
En tja, zoals bij vele gezinnen is er ook bij ons één die wel mee doet. Niet voor het winnen, maar voor de gezelligheid. Of omdat we een speler tekort komen.
Dus, als je van winnen, verliezen, spelen, dobbelen, genieten, kletsen, spelregels, kaarten, vals spelen, ruzie, strijd, pion verzetten houdt, dan ga je een spelletje kopen. Van de allerkleinste tot de doorgewinterde spellenspelers. Een spelletje spelen doet iedereen.