Spelletje kopen is een klein familiebedrijf waar alle spelletjes eerst worden gespeeld . De persoonlijke ervaringen van de fanatiekeling, de kinderen en de “ik doe wel mee” worden bij elk spel beschreven naast de algemene spelinformatie.
Daarnaast zijn de meeste spellen gespeeld door studenten die de ervaring delen onder "studentenklets"
Als fanatiekeling houd ik vooral van spelletjes die je lekker tussen door kunt spelen, ’s avonds nog even na het eten, aan de camping tafel of in de middag na het sporten. Niet de hele middag aan tafel zitten. De kinderen haken dan snel af en de kans op het afmaken van spelletje wordt minder. Vroeger speelde ik voornamelijk Onderuit, Wie is het? En Scotland Yard. En die liggen nog steeds in de kast.
De kinderen houden van spelletjes, de gezelligheid maar ook van winnen, strijden en vals spelen. En gelukkig is dat bij alle spelletjes mogelijk. Even de dobbelsteen anders leggen, spelen terwijl de ander niet oplet, in kaarten kijken of gewoon de regels niet volgen. Het kan allemaal.
En tja, zoals bij vele gezinnen is er ook bij ons één die wel mee doet. Niet voor het winnen, maar voor de gezelligheid. Of omdat we een speler tekort komen.
Dus, als je van winnen, verliezen, spelen, dobbelen, genieten, kletsen, spelregels, kaarten, vals spelen, ruzie, strijd, pion verzetten houdt, dan ga je een spelletje kopen. Van de allerkleinste tot de doorgewinterde spellenspelers. Een spelletje spelen doet iedereen.

Als leraar heb ik de mogelijkheid spelletjes te laten spelen door studenten en ervaringen te verzamelen. Goede spellen te scheiden van de slechte spellen. Zo speelt iedereen een spel dat het beste bij hem, haar of het studentenhuis past.
Deze ervaringen zullen van schooljaar 2018-2019 worden beschreven onder studentenklets.