Agora
Agora NL 7 Wonders Duel Kaartspel 10+
Agora, een tweede uitbreiding van 7 Wonders Duel. Een tactisch kaartspel voor 2 personen waarbij je de grootste militaire of wetenschappelijke macht moet zien te maken.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 18,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Agora, de Nederlandse editie, is een uitbreiding voor 7 Wonders Duel.

Gegevens op de doos Agora
2 personen
Duur 30 minuten
Uitgeverij Repos

7 Wonders Duel is een kaartspel voor 2 personen. Een spel voor kinderen vanaf 10 jaar. In een tijdsbestek van 30 minuten verzamel je kaarten die je militaire of wetenschappelijke ontwikkeling vergroten en de tegenstander terugdringt in zijn eigen stad.

Dit doe je in drie rondes waarin de kaarten die je om beurten pakt telkens in een ander figuur liggen; te starten bij een Pyramidefiguur. Je kunt enkel de open kaarten pakken. De gesloten kaarten worden pas geopend nadat ze bevrijd zijn. Dat heeft dan direct consequenties voor de mogelijkheden van de tegenstander. Met elke kaart kun je bouwen, geld innen of grondstoffen genereren.
Een speler kan 7 Wonders duel winnen op een van de volgende drie manieren: elke keer dat je een militaire kaart aanschaft, verplaats je de militaire marker naar de hoofdstad van je tegenstander. Als je de hoofdstad van de tegenstander bereikt, win je het spel onmiddellijk. Of als je zes van de zeven verschillende wetenschappelijke symbolen verwerft, bereik je de wetenschappelijke dominantie en win je ook onmiddellijk. Is dit na drie rondes niet gelukt dan wint de speler met de meeste punten aan het einde van het spel.
Het is spannend, tactisch en meeslepend. Het vraagt keuzes maken en op het juiste moment toeslaan. De keuzes zijn elk spel anders omdat de kaarten die je kunt pakken telkens op een andere plek liggen; en de wonderen zijn telkens anders omdat je ze niet allemaal gebruikt in elk potje. Daarbij komt dat de keuzes die je zelf maakt direct effect hebben op de mogelijkheden van de ander. Opletten geblazen!
Je kunt niet op één paard wedden maar zult je kansen moeten spreiden over de 3 mogelijke overwinningsmogelijkheden. Wanneer je dat niet doet is de kans dat je tegenstander wint erg groot.
Tot slot liggen de eindscores in de regel dicht bij elkaar waardoor het geen walk-over kan worden.