Amul
Amul Kaartspel 10+

Amul is een startegisch kaartspel voor de liefhebbers van Dominion en Machiavelli.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
Amul is een kaartspel in 9 rondes waarin je een handelaar speelt en probeert rijk en succesvol te worden. Het doel van het spel is dan ook om de hoogste score te behalen. Punten verzamel je door het spelen van kaarten. De kaarten die je aan het einde van het spel nog in handen hebt, leveren ook nog punten op. In bepaalde combinaties leveren kaarten extra punten op en soms ook minpunten.
Tijdens het spel ben je bezig met het maken van de juiste combinatie kaarten in 3 fases of een speelbord van 3 zijdes waarop een markt, het paleis en de bazaar staan. Aan het paleis- en de bazaarzijde leg je de bijbehorende kaarten open neer. De meeste acties spelen zich af in de markt.
Het spel wordt gespeeld in drie fases: De aanvulfase waarin je een kaart trekt en de markt wordt aangevuld. Een planfase waarin je een kaart in de markt neerlegt en vervolgens in beurtvolgorde een kaart oppakt en een onderhoudsfase waarin de effecten van gespeelde kaarten in beurtvolgorde afgehandeld, de resterende kaarten in de markt worden verwijderd, de volgende speler krijgt de startbeurt en de nieuwe ronde begint. De acties worden voornamelijk gezamenlijk uitgevoerd waardoor je in de speelbeurt van elke speler alert blijft en mee doet.
Amul is een spannend en strategisch kaartspel waarin je probeert zo veel mogelijk punten te verzamelen. Door Amul vaker te spelen leer je het spel beter kennen. De kracht van de verschillende kaarten en de combinaties. Als je deze kent bepaal je vooraf je strategie. Na één enkel potje Amul kijk je toch telkens op de bijgeleverde pagina’s waarin staat wat de kaarten doen. De strategie bepaal je dan tijdens het spelen.
De eindscores liggen dicht bij elkaar waardoor je wordt uitgedaagd om een nieuw potje te spelen.

Wil je Amul  winnen dan is tactiek je sterkste wapen. Wanneer speel je een kaart, welke houd je vast, welke combinaties ga je maken en wacht je op een kaart of speel je al een kaart.  Heb je Amul vaker gespeeld dan zul je ook de kaarten van de tegenstander in de gaten gaan houden. Dan is het dwarsbomen van de strategie van de ander een optie. Geluk is uitgesloten bij Amul. Doordat er zoveel verschillende strategieën mogelijk zijn en de kaarten die je krijgt elke keer anders zijn is geen spel hetzelfde en heeft Amul een hoge herspeelbaarheid, ook bevat het spel nog een mini-variant voor extra variatie.

Gegevens op de doos: Amul
Uitgeverij White Goblin Games i.s.m. Lautapelit.fi
Duur 45 minuten
3-8 spelers
Vanaf 10 jaar