Artisjokken Artisjokken spel
Artisjokken Artisjokken spel
Artisjokken Kaartspel 8+
Artisjokken is een verslavende kaartspel met groente die je liever niet wil eten.Probeer zo snel mogelijk een hand zonder artisjokken te rapen. Kaartspel - vanaf 8 jaar - 20 minuten.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 11,95
€ 10,95
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen
 
Artisjokken is een verslaven kaartspel waarbij iedere speler begint met tien artisjokken op handen. Het doel is om die zo snel mogelijk kwijt te raken en een hand zonder artisjokken te pakken. Dit doe je door verse groenten te oogsten.
In het midden van de tafel leg je de tuinvoorraad neer, dat is de grote stapel met alle groentekaarten. De eerste vijf daarvan leg je open op een rij neer. Dat noemen we het tuinaanbod.

Elke speler heeft een eigen afleg- en trekstapel. Elke ronde moet je eindigen met nieuwe kaarten in je hand. Lukt het je uiteindelijk om een handvol te pakken waar geen artisjokken in zitten? Dan heb je gewonnen!
Aan het begin van jouw beurt mag je een kaart uit de tuin kiezen. Die mag je gelijk spelen, maar dat hoeft niet. Elke groentekaart heeft een eigen kracht. Soms kun je ruilen, een artisjok uit het spel verwijderen of op een andere manier meer groentes op jouw trekstapel krijgen. In de groentetuin vind je naast artisjokken ook broccoli, prei, aubergine, bietjes, mais, aardappel, wortel, ui, paprika, rabarber en tuinbonen.
Je mag zoveel groentes spelen in jouw beurt als je wilt. Sommige kaarten – en hopelijk voor jou ook artisjokken – komen op de composthoop. Die stapel komt naast de tuinvoorraad. Andere kaarten komen op jouw persoonlijke aflegstapel. Daarna pak je vijf nieuwe kaarten van jouw trekstapel. Zo ververs je dus elke keer jouw hand. Totdat je een keer geen artisjokken meer hebt. Dan is de winst voor jou.

Artisjokken is een vrolijk spel en ziet er erg mooi. Wat heel erg handig is, is dat op elke groentekaart ook staat wat de kracht van die kaart is. Daardoor hoef je het niet steeds op te zoeken. Denken is niet nodig.
Het is een makkelijk te begrijpen en snel kaartspel. En het is echt heel erg leuk!! Je kunt elkaar een beetje dwars zitten, je moet tactisch denken en een beetje geluk hebben.

Gegevens op de doos van Artisjokken
Uitgeverij White goblin Games
Duur 20 minuten
2 tot 4 speler 
Vanaf 8 jaar