Azul Azul bordspel
Azul Azul bordspel
Azul Bordspel 8+
Azul, het bordspel waarbij de slimste tegelzetter de mooiste muur weet te maken. Vanaf 8 jaar - duur iets langer dan 30 minuten.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 35,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Bordspel Azul

Beschrijving spel:
Bij het bordspel Azul probeer je de muren van het koninklijk paleis in de Portugese stad Evora te betegelen. De speler die de muur het mooist betegelt, wint het spel. Het spel is mooi uitgevoerd en kent maar een paar regels. Het duurt iets langer dan 30 minuten. In die 30 minuten vul je je eigen bordje en let je op wat je tegenstanders doen. Je wil immers niet opgezadeld worden met stenen die je niet kwijt kunt maar vooral stenen die waarmee je je eigen muur kunt vullen. De tegenstanders proberen natuurlijk hetzelfde waardoor het opletten geblazen is.
Iedere speler heeft een eigen spelersbordje voor zich liggen met daarop het patroon van de muur, een aantal rijtjes waar de tegels bewaard kunnen worden en een scorespoor. In het midden van de tafel liggen vervolgens een aantal grote, ronde, kartonnen fiches waarop iedere ronde vier prachtige kunststof tegels worden gelegd.
De spelers mogen om de beurt tegels van de voorraad pakken. In je beurt pak je alle tegels van dezelfde soort van één rondje en de rest van de tegels schuif je naar het midden. In plaats van tegels van een rondje te pakken mag je ook alle tegels van één soort uit het midden pakken (de speler die dit doet krijgt wel een strafpunt, maar is ook startspeler van de volgende ronde). Deze tegels leg je vervolgens op één van de rijtjes op je eigen bordje. Als je meer tegels pakt dan er in een rijtje passen, dan leg je de overtollige tegels onder aan je bordje. Deze tegels leveren aan het eind van de ronde strafpunten op. Als een rijtje nog niet vol is, dan mag je in een volgende beurt er gewoon weer tegels bij leggen (maar ze moeten wel van dezelfde kleur zijn).
Dit gaat net zo lang door totdat alle tegels uit het midden van de tafel zijn verdwenen. De spelers gaan dan om de beurt kijken welke rijtjes ze op hun bordjes hebben vol gemaakt. Van elk rijtje dat vol is, wordt de eerste tegel doorgeschoven naar het juiste plekje op de muur. De rest van de tegels uit dit rijtje gaan naar een aflegstapel. Rijtjes die niet vol zijn, blijven gewoon liggen voor de volgende ronde (die kan je dan af gaan maken).
Iedere keer dat je een tegel neerlegt op de muur scoor je punten. Het spel is afgelopen na de ronde waarin ten minste één speler een hele rij van zijn muurtje heeft volgebouwd. Aan het eind van het spel worden nog bonuspunten vergeven voor rijtjes en kolommen die helemaal af zijn of voor spelers die alle tegels van één kleur hebben weten te plaatsen in hun muur.

Gegevens op de doos van Azul

Merk Plan B games
Aantal spelers 2-4 spelers
Leeftijd van 8 jaar
Duur 30-45 minuten
Op voorraad

Alle spellen worden netjes ingepakt in passend papier. (Neutraal, Verjaardag, Kerst en Sinterklaas).Dit kan worden aangegeven in het opmerkingen veld.
Spellen worden gratis bezorgd in Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, Waalre en Aalst. De verzendkosten worden aan het einde van de bestelprocedure in mindering gebracht.