De ramen van Sintra
Azul Ramen van Sintra Bordspel 8+

Azul De ramen van Sintra, De tweede variant van het bekroonde bordspel Azul. Vanaf 8 jaar

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 34,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
Bij de ramen Sintra, de tweede variant op het spel Azul speel je als glaszetter en bekleed je het paleis ‘Attls’ met de meest prachtige glas-in-lood panelen. Je speelt gedurende 6 spelronden waarin je tijdens iedere speelbeurt punten en bonuspunten kunt scoren. Lukt het jou om de meeste punten te verzamelen, dan wordt je de winnaar van Azul de Ramen van Sintra.

Dit spel is al net zo verslavend als het eerste spel Azul. De ramen van Sintra heeft wat overeenkomsten met het eerste spel maar is moeilijker en abstracter. In beide spellen heb je fabrieksschijven waarop vier ‘steentjes’ worden gelegd. In beide spellen is het ook de bedoeling dat je de steentjes van een kleur mag kiezen en de overige stenen in het midden legt. Ook is het zo dat bij beide spellen je de stenen in één kleur uit het midden mag kiezen. Het verloop van het spel is echter wel heel anders, en daarmee is het toch een heel ander spel, met een heel andere tactiek.
Bij de ramen van Sintra moet je er rekening mee houden waar je glazenmaker zich bevindt en hoe je zoveel mogelijk bonuspunten kan gaan verzamelen tijdens het spel door de juiste kleur van stenen te kiezen en de kolommen zo goed en zo kwaad mogelijk van links naar rechts moet proberen te (ver)vullen. Dit alles zorgt toch voor een compleet andere spelervaring dan die je gewend bent van Azul en maakt het een stuk stugger en uitdagender
De eindscores liggen dichter bij elkaar dan bij Azul. Ook komen we steeds op ongeveer hetzelfde puntenaantal uit en dat is niet zo bij het eerste spel Azul. Toch, als je even een flinke tegenvaller hebt en veel glas op de grond moet laten vallen, dan kun je ook zomaar veel minpunten hebben en wel achter gaan lopen. Maar als je eenmaal door hebt hoe het spel werkt, dan kun je deze minpunten vaak voorkomen door steeds de juiste kleur van de juiste plek te kiezen, als is dit niet altijd mogelijk.

Gegevens op de doos van De ramen van Sintra
Uitgeverij: Plan B Games
Aantal spelers 2-4
Leeftijd vanaf 8 jaar
Duur iets meer dan 30 minuten