Zomerpaviljoen
Azul Zomerpaviljoen Bordspel 8+
Azul Zomerpaviljoen , De derde variant van het bekroonde bordspel Azul. Vanaf 8 jaar

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 34,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Het bordspel Azul Zomerpaviljoen is een derde variant op het spel Azul. En misschien wel de leukste. In ieder geval met de meeste mogelijkheden.
Het spel is los te spelen en duurt ongeveer 30 minuten. 

Het spelprincipe is hetzelfde als bij het spel Azul. Er liggen mozaïek stenen op de fabriekstegels (cirkels) die je moet gebruiken om de figuren op je persoonlijke speelbord moet vullen. Je pakt in je beurt één kleur van de fabrieksborden of uit het midden en legt die in je persoonlijk voorraad. De overige mozaïek stenen leg je in het midden. 
Elke ronde wordt de joker kleur bepaald. De joker kan bij het invullen van je bloemen worden ingezet als elke kleur De joker krijg je bij het nemen van een mozaïek steen. Je mag dus niet een joker kiezen als kleur. Slecht één joker. 
Zijn alle stenen op dan mag je ze gaan leggen op je persoonlijke speelbord om de bloemen te vullen. Op de bloemblaadjes met het cijfer 1 leg je één steen of die van 2 leg je 2 stenen enzoverder. In principe leg je er één en de andere mozaïek steen leg je op de aflegstapel/ toren. Hiervoor kun je dus de jokers goed gebruiken.
Na 6 rondes is het spel gespeeld en tel je de punten op. Er zijn nog bonussen te behalen die netjes op het centrale speelbord staan aangegeven. Zo krijg je voor het vullen van alle bloemblaadjes met cijfer 1 extra punten. Tot slot zijn op de snijpunten tussen de bloemen op je persoonlijke speelbord nog extrastenen te verdienen van het centrale speelbord. Die leveren je ook nog extra punten op.

Gegevens op de doos van Zomerpaviljoen
Uitgeverij: Plan B Games
Aantal spelers 2-4
Leeftijd vanaf 8 jaar
Duur ongeveer iets meer dan 30 minuten