Cacao 8+

Cacao. Het spel waarbij je wint met het meeste geld, water en cacao. Tegels leggen en oerwoud bouwen zonder daarbij de tegenstander te helpen.

Verzendkosten

€ 3,45 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 24,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Toen het spel Cacao opnieuw in Nederland werd uitgegeven (eerder uitgegeven door andere uitgeverij), dachten we direct aan Carcassonne en King Domino. Tegels aanleggen en punten scoren. Maar Cacao is net anders.
Elke beurt leg je één van je handkaarten aan een stukje oerwoud. Op je handkaarten staan je stamhoofden (pionnetjes) op de 4 zijden van de tegel voorgedrukt. Over het plaatsen van je tegel moet je goed nadenken. Het aanleggen zorgt er namelijk voor dat je verschillende acties kunt uitvoeren direct na het plaatsen van de tegel. En de acties voer je uit voor elk stamhoofd dat aan een oerwoud tegel aansluit.
Er zijn 6 verschillende oerwoud tegels. Allereerst tegels met cacaoplantages (enkel en dubbel) waarop je cacao kunt verbouwen. Sluit je daarop aan, dan mag je tot 5 stuks cacao toevoegen. Er zijn tegels met marktkramen waar je verbouwde cacao kunt verkopen voor gouden munten. Er zijn ook tegels met water: hoe meer water je verzamelt, hoe meer punten dit waard wordt. Je bent het spel begonnen met je waterdrager op min tien (!) punten aan de rand van je speelbord, want in droogte is iets verbouwen nu eenmaal lastig. Dan zijn er goudmijnen, als je die tegenkomt kun je er simpelweg wat goud pakken, niet heel waardevol maar wel lekker direct. Ook heb je tempels en cultusplaatsen waar stamleden hun goden vereren. Een cultusplaats levert een zonfiche op, waarmee je een persoonlijke tegel op een eigen andere tegel mag leggen vanaf het moment dat de algemene voorraad op is.
Komt er na het plaatsen van een eigen tegel plaats voor een oerwoud tegel, dan kun je deze leggen waar jij zelf wil. En dat is dus niet op een plek waar je tegenstanders er van kunnen profiteren! De speler met de meeste goudstukken wint het spel.
Het is een vrij simpel spel. Dat komt enerzijds omdat er tijdens het spelen de verschillende acties meerdere malen worden herhaald. Het speelveld word een om en om veld. Eigen tegel, oerwoud tegel, eigen tegel, oerwoud tegel. De keuze om een tegel te leggen is dus beperkt tot de zijden van een oerwoudtegel.
Omdat het spel snel speelt, je in de beurt van de ander bezig bent met je eigen opties en het verminderen van de kansen van je tegenstander is Cacao een geslaagd spel.
Gegevens doos.
Aantal spelers 2-4
Vanaf 8 jaar
Duur 45 minuten
Uitgeverij White Goblin Games