Calavera
Calavera Dobbelspel 8+
Calavera is een super leuk en tactisch dobbelspel voor spelers die risico’s nemen en er van houden de tegenstander minpunten aan te smeren.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 14,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Er zijn ontzettend veel dobbelspellen in de afgelopen jaren verschenen. Misschien is Qwixx wel de meest bekende van dit moment en natuurlijk de klassieker Yathzee. Calavera onderscheidt zich als spel door de mogelijkheid een ander te kunnen dwarszitten. Het simpelweg aansmeren van minpunten is een heerlijk spel element bij Calavera.

Elke beurt dobbel je en selecteer je de dobbelstenen die je wil bewaren. Je gooit maximaal 3 keer en kruist daarna één kleur aan die je hebt gegooid. De schedels (Calavera) die je gooit leg je verplicht apart. Wanneer je een schedel hebt gegooid moeten je tegenstanders altijd een setje aankruisen dat jij zelf niet hebt gekozen maar wel hebt gegooid. Bij 3 schedels is je beurt voorbij en mag jezelf niets meer aankruisen. Dat kan gunstig zijn! Maar….je tegenstander moet dan wel iets aankruisen. Het kan dus een keuze zijn door te gooien in je beurt om de ander van pluspunten naar de minpunten te sturen.

Op je scorevel loopt de puntenscore namelijk op; hoe meer dobbelstenen van dezelfde kleur je aankruist hoe meer punten. Tot een bepaalde grens waarbinnen je moet blijven. Daarna worden de punten minpunten.

Zorg er dus voor dat je let op je eigen score vel, dat van een ander, risico’s neemt maar op tijd je serie kruisje bevriest. Calavera eindigt namelijk als één van de spelers alle 4 vier de rijen bevriest.

Calavera is een superleuk dobbelspel voor spelers die andere vooral willen dwarsbomen en risico’s durven te nemen.

Gegevens op de doos Calavera
Uitgeverij Tuckers Fun Factory
Leeftijd 8+
Duur ongeveer 20 minuten
2-4 spelers