Codenames Pictures Codenames Pictures
Codenames Pictures Codenames Pictures
Codenames Pictures coƶperatief spel 10+
Codenames Pictures is een origineel, snel, associatief plaatjesspel waarbij twee teams proberen de spionnen te ontmantelen. Ken jij de gedachten van je teamleider?

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

ā‚¬Ā 20,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Het populaire spel Codenames heeft naast een tweespeler variant Duet nu een visuele variant: Codenames Pictures. Codenames Pictures speel je in 2 teams waarbij het spelprincipe hetzelfde is als in alle varianten.
Kun je raden welke plaatjes je teamleider probeert te duiden door te luisteren naar een codewoord en een cijfer?.
In Codenames Pictures krijgen de teamleiders van beide teams een plattegrond met daarop blauwe en rode vakken. En 1 zwart vak. De plattegrond correspondeert met de tekeningen die er op tafel liggen. De teamleiders proberen om beurten hun teamgenoten plaatjes aan te laten wijzen door het geven van een code en een cijfer.
Bijvoorbeeld: Feest - 2. Dat betekent dat de teamleider in zijn hoofd 2 plaatjes heeft die hij of zij associeert met het woord feest. Wanneer de anderen gaan overleggen en een plaatje aanwijzen, legt de teamleider een kaartje met daarop een sluipschutter in eigen kleur als het goed is geraden op het betreffende plaatje. Bij het aanwijzen van een zwart vak is het einde spel, bij het aanwijzen van een plaatje dat bij geen enkel team hort of een plaatje van de tegenstander gaat de beurt over naar het andere team.
Het team dat als eerste alle blauwe of alle rode vakken heeft geraden, wint het spel.
Zoals verwacht is deze variant eenvoudiger te spelen met kinderen en verdienen de plaatjes minder uitleg dan de woorden bij de andere varianten. Ook voor minder talige spelers is dit een goed spel.
Codenames Pictures is uitermate geschikt voor gezinnen.

Codenames Pictures
Uitgeverij: White Goblin Games

Leeftijd vanaf 10 jaar
2- 8 spelers (vanaf 4 wordt het pas leuk, voor 2 splers raden we Duet aan)
Duur 20 minuten