familie stapel
De Familie Stapel Coƶperatief spel 4+
De Familie Stapel is een coƶperatief spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Klim bij elkaar in de nek en haal voor de zon onder gaat het speelgoed uit de boom.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

ā‚¬Ā 26,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
De familie Stapel is een coöperatief spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Als je kind wat langer kan zitten en samen iets doen erg leuk vindt, is het gerust te spelen vanaf 3 jaar. Het spel duurt namelijk maar 10 minuten.
Uit de doos verschijnt een hele grote boom volledig in bloei. In de boom hang je een bal, vlieger, ballon en vliegtuigje. Die hangen allemaal op een verschillende hoogte in de boom. Het doel is om ze er uit te halen. Maar….. je hebt elkaar daarvoor nodig. De Familie Stapel moet op elkaar gaan staan om bij de spullen in de boom te kunnen.  Soms met zijn 2en en soms wel met zijn 4en.
Aan elke zijde in de tuin staat een familielid. Er zijn vier familieleden dus ook vier plaatsen waar ze kunnen staan. Met de draaischijf (ook 4 vakken) mag je het familielid verplaatsen in het gedeelte dat je draait. Als je aan de beurt bent draai je, verplaats je een familielid en stapel je als je iets uit de bom kunt halen. Overleg goed met elkaar.
Omdat je de familieleden niet aan de andere kan van de bom kunt zien, niet weet hoe hoog het speelgoed in de boom hangt, gaan kinderen direct naar de andere kant van de tafel lopen om te kijken, de houten familieleden op elkaar zetten om te weten hoe hoog ze moeten reiken in de boom. Het verzetten naar een ander speelveld gaat door een poortje wat direct gebruikt wordt om mee te spelen.
Natuurlijk mag je niet eindeloos draaien en zetten. Er is ook tijdsdruk. Tijdens het spel gaat er een zon van links naar rechts over een regenboog heen. Je kunt er voor kiezen om de zon te verzetten nadat elke speler is geweest en de volgende ronde begint. Of hem elke beurt te verzetten. Is de zon helemaal onder dan tel je hoeveelheid speelgoed uit de boom die je samen hebt verzameld.
In de spelregels staan een aantal varianten beschreven die het makkelijker en moeilijker kunnen maken. Maar het blijft een gezellig spel dat je echt samen in overleg met je kind(eren) kunt spelen.


Waarom een coöperatief spel?
Samenwerken, overleggen, samen winnen, samen verliezen, gezamenlijk doel, gebruik maken van elkaars talenten, elkaar verbeteren, wel strijd maar geen onderlinge competitie en samen plezier maken.

Uitgeverij Sunny Games
Leeftijd 4+
Duur 10 minuten
1 tot 6 spelers