De Hartenkoningin

Lukt het je om 5 koninginnen te wekken? Dan moet je wel een koning spelen. Heb je hem niet? Reken dan met een eenvoudig som nieuwe kaarten bij elkaar. Ideaal voor spelers vanaf groep 4.

Verzendkosten

€ 3,45 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 10,50
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

De Hartenkoningin is een heel leuk spel voor kinderen vanaf groep 4. Als je namelijk kunt rekenen met plus en min sommen wordt het pas echt leuk. En je kansen nemen toe.
Er liggen 12 slapende koninginnen gedekt op tafel die graag gewekt willen worden door een koning. Door simpel een koning te spelen mag je een koningin omdraaien en voor je leggen. Je hebt er dan één. Nog vier te gaan. Of 50 punten. Dat zijn 4 koninginnen me een hoge waarde.  Goed onthouden is dan wel noodzakelijk.
De kans dat je een koning hebt is beperkt. Het is om die reden de kunst om snel de kaarten die je niet nodig hebt te ruilen. Dat doe je door zelf een som te verzinnen met de kaarten die je niet nodig hebt. Heb je een kaart met een 1, 3 en 4, dan maak je de som 4-3=1. Je levert drie kaarten in en trekt die nieuwe.
Een andere mogelijkheid is het spelen van een ridder. Daarmee steel je een koningin bij een andere speler. Veel leuker dan een som maken. En veel eenvoudiger.  Een andere pestkaart is de slaapdrank waarmee je een koningin van een andere speler kunt laten slapen. Goed onthouden waar ze wordt teruggelegd! Zeker als is minder koninginnen kunt veroveren en de punten belangrijk zijn.
Naast deze zijn er nog meerdere extra regels toegevoegd om de koninginnen te beschermen of snel meerdere te wekken.

Al met al gezellig, kort en een beetje leerzaam (rekenen en onthouden)


Gegevens op de doos
2 tot 5 spelers
Duur:  20 minuten
leeftijd: 8+