de vergeten stad de vergeten stad
de vergeten stad de vergeten stad
De vergeten stad Coöperatief bordspel 10+
De vergeten stad is een coöperatief spel voor de echte avonturiers. Weten jullie alles te vinden voordat je bedolven raakt onder het zand?

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

‚ā¨¬†25,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
De vergeten stad is een coöperatief spel, wat betekent dat je het met zijn allen wint of verliest. Het spel is de tegenstander. Je moet samenwerken om het einddoel te bereiken. Een goed spel dus voor kinderen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Als je voor het eerst een coöperatief spel speelt, zouden wij altijd ‘het verboden eiland’ aanraden.

In dit geval is je einddoel het verzamelen van 4 onder het zand bedolven vliegonderdelen. De locatie van de onderdelen zijn onbekend.  Ze bevinden zich op het snijvlak van twee tegels die je tijdens het spel moet omdraaien. Dus je moet tegels gaan omdraaien, wil je de onderdelen gaan vinden.
Elke beurt mag je 4 acties ondernemen. Het is bijna noodzakelijk om er 4 te ondernemen om te kunnen winnen van het spel. Zand scheppen, verwijderen, een vliegtuigonderdeel opgraven of je pion verplaatsen op het speelveld.  Het is allemaal nodig om de zandstorm tegen te gaan en je onderdelen bij elkaar te verzamelen.
Na elke beurt van 4 acties is er een zandstorm. De zandstorm is de kracht van het spel. Je trekt het aantal kaarten aangegeven op je zandmeter. Bij starters 2 kaarten per beurt. Op de kaart staat wat de storm mag doen.
De storm verplaatst vanuit het midden van het speelveld; het spel kent een bord van 5x5 tegels waarbij de middelste tegel is weggelaten, de tegels van oost naar west en zuid naar noord. Voor je het weet ben je bedolven onder het zand en is graven je enige optie. Is bewegen niet meer mogelijk en is de hulp van je medespelers de enge optie.
Er zitten ook 3 ‘brandende zon’ kaarten in de trekstapel. Die zijn vooral spannend merk je aan de kinderen. De druppels op je veldfles gaan direct en zichtbaar naar beneden. Je hebt 4 druppels. Als je geen druppels in je veldfles meer hebt is iedereen af. Zoeken naar een waterput, schuilen in een gang of delen van water kan iedereen helpen het spel te winnen.

Aan alle kanten voel je spanning en druk om te winnen en je einddoel te bereiken. Helpen van elkaar is de enge optie. Dus zet hem op!

Een goed vervolg op het bekende spel: Het verboden eiland. Bedacht en ontworpen door Matt Leacock.

Gegevens op de speeldoos.
Uitgeverij White Goblin Games
Leeftijd: 10+
(Wij hebben het spel gespeeld ook gespeeld met een net 9 jarige. Dat verliep prima.)

Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
Duur: 45 minuten.