Dixit Journey
Dixit Uitbreiding Journey

Dixit uitbreiding Journey, 84 nieuwe kaarten voor het basisspel Dixit of Dixit Odyssey.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 18,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
Gegevens op de doos: Dixit Journey
Duur 30 minuten
3 -6 spelers
Uitgeverij Libellud
Uitbreiding voor Dixit of Dixit Oddysey

Korte beschrijving Dixit: 

Elke speler krijgt 6 kaarten die hij of zij mag bekijken. Omdat ze zo mooi zijn duurt dit altijd eventjes. Zeker als je voor de eerste keer speeld. Je ontdekt telkens weer wat nieuws. Dan kiest 1 speler een kaart waarover hij iets wil zeggen. Een woord of een zin. Je mag zelfs een liedje zingen . De speler legt de kaart waarover hij iets gemeld heeft gedekt in het midden. De andere spelers kijken dan in hun eigen handkaarten en zoeken daar een kaart bij. Eentje waarvan ze mogen hopen dat de andere spelers die kaart gaan kiezen. Als iedereen gedekt een kaart heeft gelegd worden ze geschud en open neergelegd.
Dan gaat iedereen gokken op de kaarten. Welke kaart is van de speler die het woord, zin of liedje heeft uitgesproken? Alle spelers hopen natuurlijk dat er op hun kaart gegokt wordt. Dat levert punten op. Vervolgens volgt de puntentelling en gaat je konijn vooruit.
De eerste keer spelen is lastig. Het woord mag namelijk niet te makkelijk zijn. Als iedereen het raadt krijg je geen punten. Dus bedenk iets eenvoudigs maar niet dat iedereen het raadt.