Het verboden eiland Het verboden eiland
Het verboden eiland Het verboden eiland
Het Verboden Eiland - coƶperatief spel - 8+
Het verboden eiland is een spannend coƶperatief spel waarbij de samenwerking bepalend is voor winnen of verliezen. Komen jullie op tijd van het eiland af met alle schatten?

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

ā‚¬Ā 20,00
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Het verboden Eiland

Het verboden eiland is een coöperatief spel, wat betekent dat je het met zijn allen wint of verliest. Het spel, in dit geval een eiland, is de tegenstander. (Net als bij de kleine boomgaard waar de raaf je tegenstander is.) 
Je moet samenwerken om het einddoel te bereiken. Het einddoel is het opgraven van de schatten. Een goed spel dus voor kinderen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Als je voor het eerst een coöperatief spel speelt, zouden wij altijd ‘het verboden eiland’ aanraden.
Het verboden eiland is een heel leuk coöperatief spel waarbij je met alle spelers tegen het spel speelt. Het eiland zinkt en er verdwijnen tegels waarop je niet meer kunt staan. Het wordt steeds kleiner. De kans op het pakken van de schatten daarmee ook. Het is goed te spelen vanaf 8 jaar en heel leuk voor een avondje met vrienden of vriendinnen. Het duurt ongeveer 30 minuten.
Vanaf het moment dat de eerste speler aan de beurt is, wordt het al spannend. Je moet keuzes maken die beslissend en bepalend zijn voor je hele team. Iedereen moet namelijk blijven leven en met de schatten naar het eindstation komen voordat het eiland zinkt. Kun je keuzes maken die niet in jouw belang zijn? Maar in het belang voor de groep? Of keuze die niet nu maar over 2 beurten of later belangrijk zijn?. Langzaam zinkt het eiland en verdwijnen er eiland tegels. De tijd dringt en het gaat best wel snel. 
Enerzijds ervaart elke speler druk van het zinkende eiland. Dat speelt zich af aan het einde van elke beurt. Anderzijds ervaart elke speler druk voor het verzamelen van kaarten die moeten leiden tot het opgraven van de schatten. Echt waar, je wordt super fanatiek.
Onder de druk van het spel, hebben we mogen ervaren dat je soms echt verkeerde keuzes maakt en dat overleggen en de rust bewaren best moeilijk is.
Na meerdere keren spelen, gaat het samenwerken beter. En als je denkt dat het spel eenvoudig wordt, schuif je gewoon voorafgaande aan het spel de waterstandmeter wat omhoog. Die bepaalt namelijk de hoeveelheid overstromingskaarten en de snelheid waarmee het eiland zinkt.
Wij hebben er veel plezier aan beleeft. En is een goede opstap naar de vergeten stad en het verlaten station. Twee spellen van dezelfde ontwerper en bedenker van het verboden eiland.


Gegevens op de doos Verboden Eiland
Vanaf 8 jaar 
Duur 30 minuten
2 tot 4 spelers
Uitgeverij White Goblin Games

Op Voorraad

Alle spellen worden netjes ingepakt in passend papier. (Neutraal, Verjaardag, Kerst en Sinterklaas).Dit kan worden aangegeven in het opmerkingen veld.
Spellen worden gratis bezorgd in Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, Waalre en Aalst. De verzendkosten worden aan het einde van de bestelprocedure in mindering gebracht.