Het verlaten station (10+)

Het verlaten station is een coöperatief spel waarbij het lanceren van de raket samenwerking vereist. Lukt het jullie om het elektrische circuit te maken?

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 5

Aantal: 
Bestellen
Na het verboden eiland, dat gezien mag worden als het basisspel uit de reeks coöperatieve spellen, kwam het super gave tweede coöperatieve spel in de vorm van de vergeten stad. Daarbij was het bewegen van het bord en het zoeken naar de schatten een goede variatie. En nu is er dan het derde spel van Matt Leacock. Het verlaten station. In onze ogen de moeilijkste variant.
Het doel is helder. Met elkaar ga je een elektrisch circuit maken dat kleine en grote cirkels verbindt met een lanceer platvorm waarop een raket komt te staan. Hoe groot het circuit wordt, bepaal jezelf aan het begin. Wij adviseren te starten met de beginners variant. De raket stijgt direct op bij het verbinden van de laatste elektrische draad. Zorg dat je allemaal op de tegel staat van de raket. Want wanneer dit niet zo is verlies je ondanks het elektrische circuit alsnog het spel. De raket licht direct op als de verbinding compleet is.
Iedere beurt krijg je de mogelijkheid 4 acties uit te voeren. Een tegel trekken, plaatsen, verbinden, of je pion verplaatsen met als doel jezelf of andere veilig te stellen. Aan het einde van je beurt kan de bliksem inslaan bij een geplaatste bliksemafleider en kun je levenspunten verliezen als je op een tegel staat met een bliksemafleider of verbonden bent met deze bliksemafleider. Of het waait enorm waardoor je van het bord waait en je touwkracht verliest.
Zoals bij elk coöperatief spel is het behalen van het doel even moeilijk als het in leven houden van jezelf (zowel voldoende touwkracht als levenspunten: hartjes) En daarbij rekening te houden met de stand van zaken van je tegenstander.


Waarom een coöperatief spel?
Samenwerken, overleggen, samen winnen, samen verliezen, gezamenlijk doel, gebruik maken van elkaars talenten, elkaar verbeteren, wel strijd maar geen onderlinge competitie en samen plezier maken.

Een mooie uitdaging voor 2 tot 5 spelers
Leeftijd 10+
Duur 60 minuten
Uitgeverij White Goblin Games