Ice Cool
Ice Cool Bordspel 6+
Ice Cool is het interactieve en gezellige spel waarbij je vooral moet doen. Knippen met je vingers, glijden draaien en springen. Haal jij de meeste vissen?

Standaard levertijd

2 tot 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Ice Cool. Het eerste en enige spel dat ik ken waarbij je niet hoeft na te denken, hoeft te onthouden of een bepaalde strategie moet hanteren. Je moet vooral doen. Zoals een jonge speler opmerkte "he he eindelijk niet denken".
Met je vinger knip je tegen een pinguïn aan en die gaat bewegen. Hij beweegt rechtdoor, met een bochtje mee of maakt zelfs een sprongetje. Voor elke beweging is een techniek die mooi beschreven staat in het boekje. De eerste keer dat de pinguïn een sprongetje maakt en naar een andere kamer vliegt is echt super gaaf. De bochtjes zijn het moeilijkst en vragen meer oefening.
Maar voordat je het spel begint maak je plaats op de tafel en schuif je de stoelen aan de kant. De pinguïns gaan namelijk van kamer naar kamer op een speelveld gemaakt van deksels van dozen. Deze zijn aan elkaar gemaakt met verschillende witte vissen. Door om de tafel te lopen kun je telkens je eigen pinguïn in de verschillende kamers het beste knipje geven.
Komen ze door een deurtje waar dezelfde kleur vis hangt als je pinguïn, krijg je de vis en een vissenkaartje. Op dat kaartje staan punten die aan het einde van het spel de winnaar bepalen.
Maar. Er is een tikker in het spel. Een vanger. Een pinguïn die in deze ronde geen vissen kan vangen maar zal proberen de andere pinguïns aan te raken. Als ze worden aangeraakt raken ze het paspoort kwijt. Als elke pinguïn zijn paspoort kwijt is, is het einde van de ronde. Probeer dus niet geraakt te worden als je door de deurtje wil gaan van je eigen kleur vis.  Is iedereen getikt dan is er een andere pinguïn vanger / tikker en het spel begint van voor af aan.
Het spel is leuk, snel en de leeftijd op de doos is prima weergegeven. Iedereen kan het!

Dat maakt dit spel een echte prijzenpakker in de spellenwereld. Het heeft maar liefst 6 prijzen gewonnen waaronder het kinderspel van het jaar in Duitsland.