KubbXL
Kubb XL Official 5+
Kubb is het buitenspel voor in de tuin of op de camping. Verover de koning voordat de tegenstander het doet.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 35,95
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Het meest bekende campingspel is Kubb. Het is leuk, simpel wat betreft regels en eenvoudig aan te passen voor alle leeftijden. 
Om het spel voor iedereen leuk te houden is het belangrijk het werpveld vooraf af te stemmen. Hoe meer ervaring hoe groter het veld kan worden. Hoe kleiner de deelnemers, hoe kleiner het veld. Spelen volwassenen tegen de kinderen dan zouden wij er voor kiezen om het aantal werpstokken voor de volwassenen te verminderen of het aantal blokken op de achterlijn aan te passen. Dan hebben de kinderen meer kansen en blijft de strijd eerlijker.
De blokken worden opgesteld op de achterlijn van het veld. Elke speler of groepje spelers heeft zijn eigen achterlijn. 
Speler 1 (of team 1) werpt je de stokken naar de overkant in het veld van speler 2 (of team 2). Ze proberen de blokken op de achterlijn om te gooien. Dat klinkt eenvoudig maar is best wel moeilijk. Als de stokken zijn geworpen is de beurt van speler 1 voorbij. De omgegooide blokken worden door speler 2 (of team 2) weer terug gegooid in het veld van speler 1. Hoe verder ze tegen de achterlijn worden geworpen hoe beter. De voorste terug gegooide blokken zijn immers de nieuwe werplijn voor speler 1. 
Speler 2 probeert eerst de dichtstbijzijnde blokken om te werpen zodat de werplijn van speler 1 weer de achterlijn is. De kans op het raken van de blokken is eenvoudiger als je dichterbij staat. Zo gaat het over en weer. Soms lukt het wel en soms lukt het niet. Als alle blokken van de tegenstander zijn omgegooid, mag de koning worden omgegooid.
En de winnaar is de speler, het team, dat als eerst alle blokken van tegenstander in zijn eigen speelveld heeft liggen en de koning omgooit.


Kubb is eenvoudig aan te passen voor kleinere kinderen. 
- het veld aan te passen,
- de hoeveelheid blokken op de achterlijn aan te passen,
- de hoeveelheid werpstokken te variëren per team (kinderen altijd meer dan volwassenen)
of, en dat doen wij het liefst: de kinderen mogen twee passen naar voren zetten om te werpen.