Li la lawaai Lilalawaai
Li la lawaai Lilalawaai
Li La Lawaai Kaartspel 5+
Lila lawaai (5+) het kaartspel waarbij moet raden hoe ver de vos rijdt. Lukt het om het geluid van een Indiaan heel zachtjes laten klinken?

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 10,95
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen
 
Lila lawaai is naast Coral Reef en Muisgeflipt één van de betere spellen voor de allerkleinste. Het is een simpel uitvoerbaar spel voor jong en oud. Kinderen kunnen het zelf uitleggen aan kinderen die een keertje willen meespelen.

Een vos rijdt in zijn auto rondom 9 afbeeldingen. Onder anderen een appel, een veer, een ijsje en bad eend. Deze liggen als een cirkel op tafel. Bij één van deze kaarten start de vos. Dan trekt een speler een kaart van de stapel waarop een afbeelding staat uit de cirkel. Daar moet de vos naar toe. Boven de doelkaart staat een actie. Het zijn er vier: kloppen, klappen, oewoewoe (indiaan) en sissen. Als de vos in zijn auto naar het ijsje moet en dat ligt 3 kaarten verder dan maakt hij het geluid dat op de kaart staat.  Ligt het ijsje iets verder maakt hij een harder geluid. En moet de vos een heel rondje rijden dat is dat geluid op het aller hardst.
De andere speler(s) raden waar de vos moet zijn. Hebben ze het goed krijgen ze een kaart. En de speler die het geluid maakt krijgt de kaart in zijn handen en een extra kaart.
Met twee spelers is het einddoel af te spreken. Afhankelijk van het kind kun je kiezen voor het behalen van meer of minder kaarten. Of voor meerdere gokjes wagen op de doelkaart.  Behalen julie meer dan 15 kaarten?
Super leuk om te zien hoe kinderen een eenvoudig geluidje zacht proberen te produceren of juist heel hard een slang na doen.  De spelkaarten zijn van dik karton waardoor ze eenvoudig zijn te pakken en zijn vast te houden.

Gegevens op de doos
Li-La Lawaai
Leeftijd 5+
2 tot 6 spelers
Duur 10 minuten (wij doen er telkens iets langer over)