Origami

Origami een tof kaartspel waarbij de juiste vouwtjes kunnen zorgen voor de mooiste en moeilijkste origami dieren.

Verzendkosten

€ 3,45 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 10,50
Prijs per stuk

Voorraad : 6

Aantal: 
Bestellen

Origami. Een kaartspel waarbij we iets anders hadden verwacht dan dat het spel is. Maar daarmee is het niet minder leuk. Sterker nog, het is een spel dat vakaer uit de kast komt door de variatie binnen drie spelregels. Het spel is telkens anders en de keuzes zijn onuitputtelijk. Een verrassing dus.

Uiteindelijk gaat het bij het spel origami om punten verzamelen. Die staan aangegeven op de kaarten. 
Elke beurt mag je één actie uitvoeren: een kaart pakken uit de 4 zichtbare kaarten. Een kaart spelen of een speciale actie uitvoeren. Omdat de drie acties met elkaar samenhangen, je een kaart spelen niet kunt uitvoeren voordat je kaarten hebt, is plannen van je spel een hele uitdaging. Maar ook zonder planning kun je gewoon meedoen. 
Een origami-kaart spelen uit je eigen hand vraagt voldoende vouwtjes (aangegeven op de kaart) uit je eigen hand. Die moeten precies voldoende zijn om de kaart te spelen. Dus ook het pakken van de juiste kaarten is een kunst. Hoe meer vouwtjes de kaart nodig heeft (aangegeven op de kaart) hoe ingewikkelder het is om hem te spelen. Het voordeel is wel dat de meeste hoge kaarten goede speciale acties hebben. Dus waar ga je voor? 
In de tweede ronde zijn er natuurlijk al vele kaarten en vouwtjes uit en blijven er voornamelijk grote dieren met betere krachten over. Die komen voor een tweede ronde terug. Super leuk als je de krachten van de origami figuren op de juiste manier en in de juiste volgorde kunt inzetten.

Gegevens doos
2 tot 4 speler
Leeftijd 8+
Duur 20 minuten