Qwixx
Qwixx

Qwixx, een tactisch dobbelspel. Lukt het om alle rijtjes dicht te dobbelen voordat je tegenstander het doet?

Verzendkosten

€ 3,45 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 9,95
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Aantal: 
Bestellen

Qwixx. Als je van dobbelen houdt, speel je Qwixx. Na Yahtzee en Gold Armada  mag Qwixx dan niet ontbreken in je spellenkast.
Op een score vel met 4 kleuren met cijfers van laag naar hoog (2 kleuren) en hoog naar laag (ook twee kleuren), mag je elke beurt eerst de optel som van de witte dobbelstenen aankruisen en vervolgens één witte en één kleuren dobbelsteen combineren om een tweede cijfer aan te kruisen. De tweede combinatie enkel een kleur van de dobbelsteen waarmee je de witte dobbelsteen combineert.  In de beurt van de andere spelers mag elke speler ook de witte dobbelstenen aankruisen. Maak daar dus slim gebruik van!

Je werkt op je score vel van links naar rechts. Heb je bijvoorbeeld een 2,3 en 4 aangekruisd en je gooit een 7. Dan mag je die 7 aankruisen. Helaas daarna niet meer een 5 of 6. Dus het spelletje kun je vooral winnen door elke beurt goed keuzes te maken.  
Omdat je telkens anders werpt, in de beurt van de tegenstander ook actief keuzes maakt, ben je de gehele tijd actief en vraagt het na één potje om een nieuw potje.

Gegevens doos
Leeftijd 8+ 
2 tot 5 spelers
Duur 15 minuten.
Uitgeverij: White Goblin Games