Red Peak

Red Peak is een coöperatief spel voor kinderen vanaf 8 jaar. Wanneer samen gespeeld wordt met ouders kan dit volgens ons vanaf 7. Hoe meer je met elkaar overlegd hoe beter je het spel speelt!

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 29,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Red Peak is een coöperatief spel voor kinderen vanaf 8 jaar van Ravensburger. Wanneer samen gespeeld wordt met ouders kan dit volgens ons vanaf 7. Hoe meer je met elkaar overlegd hoe beter je het spel speelt. Het is een ouderwets familie spel. Een spel voor het hele gezin waarbij iedereen kan mee doen. Ook kinderen die niet zo goed tegen hun verlies kunnen.

Red Peak is een vulkaan die op uitbarsten staat en met de lavastroom de avonturiers in het basiskamp probeert te bedelven onder de lava. Maar jullie als team kunnen daaraan ontsnappen door overdag een weg door het oerwoud te maken. In overleg met elkaar leg je een weg door het oerwoud richting de kust. Daar liggen de bootjes klaar die je nodig hebt om te ontsnappen en het spel te winnen. Hoe je de tegels neerlegt, is afhankelijk van de speelkaarten die elke speler in zijn hand heeft. En die kaarten zie je niet van elkaar. Op de tegels staat wat er nodig is om er overheen te lopen en wat je per tegel krijgt in de tweede fase van de beurt. Dus overleg goed met elkaar.  Zorg er voor dat elke speler aan de beurt komt om iets te zeggen over welke kaarten gebruikt kunnen worden voor welke tegel. Hoe meer tegels je kunt neerleggen, en bijpassende kaarten kunt spelen, hoe verder je verwijderd raakt van Red Peak. 
Tegelijkertijd loopt er een zandloper van 90 seconden mee. Langer dan 90 seconden kun je dus niet overleggen, besluiten en spelen. Het kan wel, maar dat kost je een lava tegel extra. Tijdens de “overdag fase” voel je dus druk van de zandloper. In de "nachtfase" is het rustig en voer je de acties uit die in de kantlijn staan weergegeven van elke tegel waarover je bent gelopen. Bij die acties zitten o.a. nieuwe kaarten pakken en het pakken van een lava tegel. De lava loopt langzaam achter jullie als team aan over het pad dat je aan het maken bent. Eenmaal ingehaald door de lava dan heb je verloren. Maar gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om met goed overleg te ontsnappen.

Uitgeverij: Ravensburger
Leeftijd:     Vanaf 8 jaar
Duur:         30 minuten