Ubongo Junior Ubongo Junior
Ubongo Junior Ubongo Junior
Ubongo Junior Bordspel 5+
Ubongo Junior voor de echte puzzelaar met snelheid. 2 stukjes in passen lijkt eenvoudiger dan je denkt. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Ubongo Junior, hoe simpel kan het zijn. Dat was het eerste wat we dachten toen we het gingen spelen. En we spelen altijd eerst de makkelijke variant gevolgd door de moeilijke.
Elke speler krijgt 7 bordjes voor zich met daarop de omlijning van een puzzel. Speel je de makkelijke versie dan zie je de moeilijke liggen en spel je de moeilijke versie dan zie je de makkelijke versie liggen. Daarbij van elk dier één exemplaar. Dan draait iemand de zandloper om en tegelijkertijd draaien de spelers het eerste bordje om. Daarop staan de dieren die nodig zijn om in te puzzelen. Die worden snel gepakt en in gepuzzeld. Wie als eerste de puzzel heeft gemaakt roept Ubongo en krijgt de meeste edelstenen. De anderen puzzelen gewoon door zolang de zandloper doorloopt. Degene die als tweede klaar is krijgt een edelsteen minder en zo verder.
Wat dit spel echt leuk maakt is de eenvoud. Het lijkt super makkelijk. Een puzzel van 2 of 3 stukjes. Maar dat valt even tegen. De spelers worden door de korte snelle rondes fanatiek en kijken al stiekem naar het volgende bordje door het op te tillen. Dat levert aan tafel veel kabaal op.

Vanaf 5 jaar
1 tot 4 spelers
Duur 20 minuten
White Goblin Games