Zooloretto (8+) inclusief mini uitbreidingen

Zooloretto, het familiespel voor groot en klein. Bouw een dierentuin met panda's, flamingo's, kamelen en nog veel meer.

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 30,95
Prijs per stuk

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Zooloretto is een familiespel. Echt een spel voor iedereen. Niet voor niets 350.000 exemplaren verkocht!
Het steekt eenvoudig in elkaar. De regels zijn simpel maar de keuzes die je maakt in elke ronde zijn bepalend.

Elke speler krijgt een dierentuin zonder dieren. Het doel is het vullen van de hokken met enkel dieren van dezelfde soort. Heb je een hok met panda’s, dan kunnen daar geen kamelen meer in. Deze dieren verdwijnen dan in de schuur.
Elke beurt heb je drie keuzes. 1. Je pakt een kaart en legt deze in de vrachtwagen. 2. Je pakt een vrachtwagen en vult daar je hokken mee. Direct daarna is je beurt in deze ronde voorbij.  3. Je betaalt geld voor het verplaatsen van dieren, ruilen van dieren, uitbreiden van je dierentuin of open van een dier.
Wanneer iedereen een vrachtwagen heeft gepakt, begint de ronde weer opnieuw. Aan het einde krijg je punten voor de hokken, je verkoopkraampjes, en min punten voor de dieren die over zijn in schuur.
De eerste keer dat je het speelt gaat helemaal van zelf. Je volgt de 3 regels en je gaat gewoon aan de slag. Gedurende het spel kom je er achter wat slim is, wat een goede keuze is en wat je het volgende potje anders moet doen. Maar in het volgende potje kunnen weer andere keuzes de beste zijn. En zo blijft elk potje spannend.
Tot slot. Sommige dieren zijn een mannetje en een vrouwtje. Als die samenkomen in één hok, komen er direct jonkies van. Het vult je hok lekker snel. Maar als je hok al vol is verdwijnt het jong direct in de schuur.

Gegevens doos
2 tot 5 spelers
45 minuten
Leeftijd 8+
Uitgeverij White Goblin Games